Europa 1

De markt verandert

Alle autobedrijven die dagelijks bezig zijn met de occasionmarkt in Nederland kopen auto’s aan over de grens. Ook dealers zijn dagelijks bezig om hun occasionvoorraad aan te vullen met importauto’s.

Het aanbod is simpelweg niet toereikend in Nederland. En wanneer het zoekgebied en het aanbod groter zijn heeft u vaak ook meer keuze met betrekking tot uitvoering en kilometerstand.

Hier is ook niks mis mee.

Als maar verzekerd wordt dat de kilometerstand klopt en aantoonbaar is, en dat het geen schadeauto betreft.
Of deze auto nu in Belgie gereden heeft en daar bij een dealer onderhouden is, of in Nederland, maakt geen verschil.

De algehele staat en de staat van onderhoud is wat telt. Ook is de prijs van een auto uit het buitenland vaak lager dan een auto uit Nederland en dat wordt door ons rechtstreeks bij de klant doorberekend. Hierdoor kan uw voordeel hoog oplopen.

De toekomst

Dieselrijden is momenteel in opspraak.

In de grote steden zullen op termijn geen vervuilende dieselauto's (vóór bouwjaar 2009) meer worden toegelaten. Maar ook geen vervuilende benzine-auto's. Simpelweg omdat een benzine-auto net zoveel, of zelfs meer, schadelijke stoffen uitstoot.
Dus er zullen op termijn alleen elektrische auto's of waterstofauto's rijden, of er zal zelfs een autovrij centrum komen.

Veel autofabrikanten gaan gewoon door met de ontwikkeling van de dieselmotor. Diesel heeft gewoon veel voordelen:

Iedereen zou misschien wel willen dat het nu al zou kunnen om in een electrische- of waterstofauto te rijden, maar zo simpel is het niet. De techniek is er nog niet klaar voor. Dit zal in een rap tempo veranderen, maar dan zullen zich weer andere praktische problemen voordoen.
Ook zal het voor de komende jaren voor velen financieel niet weggelegd zijn om over te stappen. 50.000 euro voor een elektrische auto betalen, terwijl een vergelijkbaar model in benzine of diesel 28.000 euro kost?
Mensen die een budget hebben tot 30.000 euro zullen nog jaren aangewezen zijn op een occasion in benzine- of dieseluitvoering.

Een tweedehands elektrische auto zal de komende jaren zeer hoge reparatierisico's met zich meebrengen. Dus nog zeker vijf jaar zal er niets tot weinig veranderen op het gebied van het aanschaffen van een occasion. Waarschijnlijk zal dit tijdsbestek nog bijgesteld worden in de komende tijd, naar tien jaar.

Laat u verder voorlichten door de verkoper over wanneer een benzine- of dieselauto voordeliger kan zijn.

WhatsApp Logo Stuur ons een bericht